Menu
Menu

ΆΡΘΡΑ

ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Όλοι γνωρίζουμε, όταν όμως μας ρωτήσουν, δυσκολευόμαστε να δώσουμε μια σαφή απάντηση. Ίσως επειδή ορισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη μας τα θεωρούν δεδομένα- άρα άνευ σημασίας- ενώ κάποιοι άλλοι στον ίδιο πλανήτη παλεύουν καθημερινά ακόμα και για τα αυτονόητα 다운로드.

Γι’  αυτό λοιπόν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου του Πανορμίτειου Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Σύμης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους φιλολόγου Άννας Κατσαντώνη, αφιέρωσαν το μήνα Μάρτιο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η δράση αυτή βασίστηκε στην εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» 다운로드. Το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μαριάννας Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Κέντρο «Robert F. Kennedy Human Rights», αποτελεί παγκόσμια αποκλειστικότητα του Κέντρου αυτού κι έχει διδαχτεί σε εκατομμύρια μαθητές όλων των βαθμίδων στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική 후아유 7회 다운로드.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε έξι διδακτικές ώρες στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι μαθητές/μαθήτριες παρακολούθησαν ταινίες και ντοκιμαντέρ σχετικά με την Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την εφαρμογή τους ανά τον κόσμο 아크로벳리더 11 다운로드. Συζήτησαν τα ερεθίσματα που πήραν από τις προβολές και τις απόψεις που σχημάτισαν ως προς το τι σημαίνει ανθρώπινα δικαιώματα. Έπειτα απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο, με το οποίο πήραν τη «θερμοκρασία» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του σχολείου και της κοινωνίας τους 다운로드.

Τις υπόλοιπες ώρες οι μαθητές/μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάθε ομάδα ανέλαβε να μελετήσει έναν από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων πολλοί βραβευμένοι με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 다운로드. Στη συνέχεια οι ομάδες παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τη ζωή, το έργο και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας τις συνεντεύξεις τους, οι οποίες περιλαμβάνονται στο βιβλίο της Kerry Kennedy «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία: Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που Αλλάζουν τον Κόσμο μας».

Τέλος, οι μαθητές/μαθήτριες συζήτησαν και προβληματίστηκαν σχετικά με την παγκόσμια πραγματικότητα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα 전기뱀장어 다운로드. Αυτά που διδάχτηκαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

  • Τα ανθρώπινα δικαιώματα, παρόλες τις συνθήκες και τις υπογραφές, δεν είναι κάτι δεδομένο. Πρέπει όλοι, πάντα και παντού να παλεύουμε για την εφαρμογή τους.
  • Οι άνθρωποι που χάνουν τα δικαιώματά τους δεν είναι κατώτεροι από τους άλλους, απλώς έτυχε να ζουν σε διαφορετικές συνθήκες 쿠로선배와 검은 저택 다운로드.
  • Μπορείς να παλέψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα κι αν οι δυνάμεις σου είναι ελάχιστες, κάνοντας μόνο μια απλή ενέργεια στην καθημερινότητά σου.
  • Για να εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρειάζεται πείσμα, σθένος και σεβασμός στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο pdf.js.
  • Κάθε άνθρωπος, μόνο επειδή είναι άνθρωπος, δικαιούται να ζει μια ελεύθερη και όμορφη ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την ευκαιρία που μας έδωσε να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι 다운로드.